Shopping, parkhäng och fransk bakverk.

 
Lördagen i Paris och därmed sista hela dagen där. Gick vi först runt på stan för att titta i oika affärer. Köpte en bikini inne på ett ställe. Efter några timmars tittande gick vi till Jardin du Luxembourg och titta runt lite. Var bland annat live musik av orkester och barn som körde runt med båtar i fotänen. innan vi gick hem igen köpte vi med varsin éclair från ett bageri som vi åt på hotellrummet. På söndagen åkte vi hem igen efter en himla bra vecka i Paris. 
 

Midsommar, Moulin Rouge och Sacre coeur

På fredagen i Paris köpte vi med oss jordgubbar, nutella och sockriga våfflor och satte oss i en park för att fira midsommar. Såg ett bröllopspar som fotade bröllopsfoto med Louvren som bakgrund. Gick vidare uppåt. Gick förbi ett operahus. Vi gick och gick tills vi kom till Montemarte och Moulin Rouge. Så häftigt att se Moulin Rouge på riktigt inte bara på film. efter en fika gick vi vidare mot kyrkan Sacre Coeur för att se på utsikten över Paris. Innan vi gick den långa vägen tillbaka till hotellet för en välbehövlig paus. 
 

Eiffeltornet och Notre Dame

aa
Torsdagen i Paris började relativt tidigt. Vi gick till Eiffeltornet ställde oss i en kö som inte var så lång som jag hade trott att det skulle vara. En kort stund senare var vi i hissen på väg upp. Utsikten där uppe var häftig. Efter att ha titta på utsikten åkte vi ner igen. På vägen ner började ösregna. Så vi skyndade oss tillbaka till hotellet. När det slutade regna gick vi ut igen. Vi gick till Notre Dame.Sjukt häftigt att se den katerdralen på riktigt. 
 

Louvren, triumfbågen och point nuef

På onsdagen i Paris gick vi först till Louvren. Kön var lite för lång så det blev aldrig ett besök där inne. Vi gick därför till jardin du tuileries som låg precis brevid. Njöt en stund av värmen. Sen gick vi lägst Champs elysees upp till Triumfbågen. Sen gick vi runt i ett köpcenter. Gick även över kända bron point nuef och gick förbi en bro där det ängde massa hänglås. 
 
 
 

Jardin du Luxembourg

Måndag kväll den 17 juni änlände vi i Paris. Gjorde inte så mycket den kvällen än att checka in på Hotellet och åt middag på en restaurang i närheten.Tisdagen spänderades mest i parken Jardin du Luxembourg, Där fanns Palais du Luxermbourg, firhetsgudinnan (behöver ju inte åka ända till New York för att se den) och fler andra finna statyer. Sjukt varm dag med ca 30 grader i solen. Så skönt
 

RSS 2.0